Op deze pagina ga ik dieper in op de werkwijze voor het maken van een 360 graden virtual tour op Google Street View.

Werkwijze 360-graden fotoshoot bij u op locatie

Stap 1: Akkoord op voorstel

U ontvangt altijd eerst een uitgebreid voorstel, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Pas na uw akkoord op het voorstel, is de afspraak definitief.

Lees het voorstel a.u.b. goed door. Vanwege corona zijn enkele (tijdelijke) aanpassingen van toepassing, zoals direct betalen.

Wanneer u het prettig vindt, kunnen we vooraf de factuur toesturen.

Stap 2: Voorbereiding

Graag benadrukken we dat het belangrijk is dat alles perfect is opgeruimd. Werkelijk alles is zichtbaar op de 360-graden foto’s! Het is niet mogelijk om bepaalde objecten buiten beeld te schuiven tijdens de fotografie. Alles dient er dus op voorhand perfect uit te zien zodat de fotograaf direct aan de slag kan gaan met fotograferen.

De virtuele rondleiding ziet er over het algemeen het mooiste uit wanneer er geen mensen in uw zaak zijn. Wanneer u het tijdstip van fotografie daarom wilt aanpassen, laat het a.u.b. zo snel mogelijk weten.

Wilt u ook een 360° foto van de gevel? Maak de stoep schoon. Zet vuilnis uit het zicht. Verwijder alles wat ongewenst is zo veel mogelijk uit beeld. Bedenk dat het om 360-graden foto’s gaat. Dus alles rondom komt op de foto.

Stap 3: Fotografie

Als eerste bespreekt de fotograaf met u op welke plekken de 360° foto’s gemaakt gaan worden. U heeft al een bepaald pakket gekozen (zie voorstel / opdrachtbevestiging). Indien gewenst, kunt u kiezen voor een aantal extra foto’s. De fotograaf adviseert u hierbij graag. Ons uitgangspunt is steeds dat we uw bedrijf willen presenteren met zo min mogelijk foto’s. Dit maakt het namelijk voor de kijker veel interessanter. “Less is more” geldt zeker als het gaat om virtuele rondleidingen.

Voor het maken van vijf 360° foto’s is de fotograaf ongeveer een half uur à drie kwartier bezig.

Zoals op het begin van deze pagina is uitgelegd, is het niet mogelijk om u direct de resultaten te laten zien. De foto’s moeten eerst nog bewerkt worden en met speciale software worden samengevoegd.

Stap 4: Betaling

Direct na afloop van de fotografie ontvangt de factuur. (Of desgewenst sturen we deze vooraf toe). U kunt contant betalen of via internetbankieren. Vanwege de vele wanbetalingen (met corona als excuus) is het niet meer mogelijk om achteraf te betalen.

Stap 5: Stuur uw bedrijfslogo (optioneel)

We kunnen uw bedrijfslogo in de foto’s plakken, op de plaats waar het statief staat tijdens de opname. Stuur uw logo in hoge resolutie aan erik@360‑bedrijfspresentatie.nl.
Wanneer u liever geen logo in de foto’s plaatst, wordt het statief met artificiële intelligentie verwijderd, waardoor het lijkt of de camera zweeft.

Stap 6: Beoordeel de voorproef

Binnen vijf werkdagen ontvangt u een link met de virtuele rondleiding. (Zie dit voorbeeld). Na uw akkoord, plaatsen wij de rondleiding op Google Street View. Het duurt dan nog enkele weken voordat het zichtbaar is, omdat Google alle inzendingen handmatig controleert.

Stap 7: Gebruik de rondleiding

De link uit de vorige stap kunt u nu op uw website plaatsen. Zoals Kiltshop heeft gedaan: www.kiltshop.nl

Het plaatsen van de virtuele rondleiding op uw website is erg eenvoudig. De uitleg staat hier.

Tot slot

Conform de richtlijnen van Google worden alle gezichten van mensen onherkenbaar gemaakt. Ook alle kentekens van auto’s worden onherkenbaar gemaakt.

De foto’s blijven in principe voor altijd op Google Street View zichtbaar. Desgewenst kunt u ze laten verwijderen. Zowel voor u als voor de fotograaf zijn de Servicevoorwaarden van Google van toepassing op het plaatsen en gebruiken van de foto’s. Deze voorwaarden staan op https://policies.google.com/terms?hl=nl