Wanneer foto’s niet meer up to date zijn, of wanneer u foto’s om een andere reden wilt (laten) verwijderen, zijn er verschillende mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen.

U weet wie de foto’s heeft geplaatst

Het makkelijkst is om degene die de foto’s heeft geplaatst te vragen deze te verwijderen. Wanneer u geen contact met hem/haar kunt krijgen, kunt u Google verzoeken de foto’s te verwijderen.

Google verzoeken een foto te verwijderen

Dit werkt het makkelijkst vanaf een computer of laptop.

Disclaimer: Google verbetert haar processen continu, waardoor onderstaande tekst (laatst bijgewerkt maart 2020) op enig moment niet meer up to date is. (Mocht u een onjuistheid tegen komen, stel ik het op prijs wanneer u mij dit laat weten via email erik@360-bedrijfspresentatie.nl).

  1. Zorg dat u bent ingelogd met het Google account dat u gebruikt voor het beheer van uw Google Bedrijfsprofiel.
  2. Zoek de foto die u wilt laten verwijderen. (Zie zo nodig deze tip).
  3. Klik op de drie boven elkaar staande puntjes (meestal linksboven in de hoek). Dit opent een keuzemenu.
  4. Klik op “Een probleem melden”.
  5. De rest van de procedure wijst zichzelf.
    Wanneer u de optie “Anders” kiest, is het belangrijk een duidelijke reden te geven en indien mogelijk links op te nemen naar bewijs van uw stelling.
  6. Wanneer om uw email adres wordt gevraagd, vul dan hetzelfde email adres in als dat u gebruikt voor uw Google Bedrijfsprofiel.
  7. Meestal krijgt u binnen enkele dagen een reactie van een medewerker van Google. Dit wordt echter verstuurd vanaf een adres waarop u niet kunt reageren. Daarom is het belangrijk om bij bovenstaande stap 5 duidelijke informatie te geven.
  8. Het is niet mogelijk om meerdere foto’s op deze wijze te laten verwijderen. Het kan alleen per foto, één voor één.